KOLS, Kronisk obstruktiv lungesykdom, er en samlebetegnelse på en gruppe kroniske lungesykdommer som fører til hindret luftstrøm gjennom luftveiene.

Mange KOLS-pasienter opplever uønsket vekttap som følge av dårlig matlyst og tung pust. Vekttap kan også være et resultat av økt energiforbruk ved hvile og aktivitet på grunn av økt pustearbeid. Det kan også ha sammenheng med systemisk inflammasjon og økt proteinomsetning som samlet kalles pulmonalt kakeksi syndrom. En konsekvens er redusert muskelstyrke.

25-40 prosent av pasienter med avansert KOLS er underernærte. Lav vekt og lav fettfri masse er assosiert med dårlig prognose for KOLS-pasientene.

Underernærte pasienter med KOLS anbefales en energitett kost, rik på protein, høye doser marine fettsyrer EPA og DHA og tilskudd av andre nødvendige næringsstoffer. Ernæringsbehandling bør skje dersom pasienten er undervektig eller ved BMI < 21 og raskt vekttap.

Nutrifriend 1100 medsinsk ernæring er egnet for KOLS-pasienter:

  • Lettdrikkelig og juicebasert for redusert slimdannelse
  • Høyt innhold av de marine omega-3-fettsyrene EPA og DHA. Høyere nivå av EPA og DHA i blodet forbedrer forholdet (balansen) mellom proinflammatorisk omega-6 og inflammasjonsregulerende omega-3 i cellemembranen. Dette kan bidra til å dempe og lindre betennelsesprosessen i slimhinnene.
  • Myseproteinet inneholder åtte av de ni essensielle aminosyrene som kroppen ikke kan produsere selv
  • Myseproteiner i kombinasjon med omega-3 bidrar til økt muskel- og lungestyrke
  • Omega-3 og Vitamin D3 styrker immunfunksjon/immunforsvaret

Les om hvorfor Smartfish Nutrifriend også er godt egnet for kreftpasienter.

Les om hvordan Smartfish Nutrifriend kan redusere risiko for hjerte- og karsykdommer.

Hvordan kjøpe Smartfish Nutrifriend?