Denne personvernerklæringen gjelder Smartfish AS’ (“Smartfish“) behandling av personopplysninger om sine kunder. Smartfish behandler personopplysninger om sine kunder for å tilby sine produkter og tjenester. Denne personvernerklæringen gir deg informasjon du har krav på når det samles inn personopplysninger om deg, blant annet om hvordan Smartfish behandler personopplysninger.

Personvernerklæringen dekker alle personopplysninger oppgitt av deg eller samlet inn av Smartfish ved utførelsen av sine tjenester. Smartfish er underlagt norsk lov, og vil behandle personopplysninger i henhold til den til enhver tid gjeldende personvernlovgivningen.

1. Behandlingsansvarlig for dine personopplysninger

Behandlingsansvarlig er den som bestemmer formålet med og hjelpemidlene for behandlingen av personopplysninger. Smartfish er behandlingsansvarlig for personopplysninger du oppgir når du gjennomfører et kjøp på Smartfish’ nettsider www.smartfish.no eller www.smartfishsport.no (“Nettsidene“).

Kontaktinformasjon til den behandlingsansvarlige:

Smartfish AS
Gaustadaléen 21, 0349 Oslo
Telefonnummer: 22 51 98 90
Epostadresse: [email protected]

2. Personopplysninger som behandles om deg

Dersom du gjennomfører et kjøp, vil Smartfish behandle personopplysninger om deg. Informasjonen som samles inn av Smartfish kan deles inn i følgende kategorier:

  1. Personopplysninger; dvs. opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson, som fornavn og etternavn, alder, kjønn, fødselsdato, stilling/tittel, kredittkortopplysninger eller annen finansiell informasjon, bostedsadresse eller annen fysisk adresse, e-postadresse, telefonnummer og annen kontaktinformasjon, logg over bruk av brukerprofil samt annonser.
  2. Opplysninger som samles inn gjennom bruk av Nettsidene; dvs. informasjon som samles inn gjennom datasporing, for eksempel ved bruk av informasjonskapsler (se nærmere under punkt 3) og ved bruk av analyseverktøy som Google Analytics. Eksempler på informasjon som kan samles inn er hvilken nettleser du benytter, hvilket tredjepartsnettsted som koblet deg til Nettsidene, søkeordene du taster inn på Nettsidene, de spesifikke sidene du besøker på Nettsidene, og hvor lenge du besøker Nettsidene av gangen.
  3. IP-adressen din (nummeret som identifiserer datamaskinen din på nettet) og annen informasjon om datamaskinen din; Smartfish kan også lagre IP-adressen din og annen informasjon om datamaskinen din i systemadministrasjonsøyemed (for eksempel til å beregne hvor mange brukere som har besøkt Nettsiden). IP-adressen din blir bare lagret mens du besøker Nettsidene, deretter blir den enten slettet eller anonymisert.

3. Informasjonskapsler/Cookies

Hva er en informasjonskapsel?

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som et nettsted lagrer på datamaskinen eller mobilenheten når du besøker nettstedet. Det gjør det mulig for nettstedet å huske dine handlinger og preferanser (som innlogging, språk, skriftstørrelse og andre skjerminnstillinger) over en periode, slik at du ikke trenger å gjøre alt på nytt når du kommer tilbake til nettstedet eller blar fra en side til en annen.

Hvordan bruker vi informasjonskapsler?

Smartfish bruker informasjonskapsler, såkalte cookies, og annen sporingsteknologi (“Informasjonskapsler“) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere Nettsiden. Som besøkende på Nettsidene vil du som hovedregel forbli anonym, men vær oppmerksom på at du kan bli verifisert. Videre kan lokasjonsdata lagres for å optimalisere Nettsiden. Lokasjonsdata sammenkobles aldri med brukerdata.

Google Analytics

Vi samler inn statistikk om hvordan nettstedet vårt brukes slik at vi kan gjøre det enda bedre. Google Analytics kan angi følgende informasjonskapsler:

  • _ga
  • _gat
  • __utma
  • __utmt
  • __utmb
  • __utmc
  • __utmz
  • __utmv
  • __utmx
  • __utmxx
  • _gaexp

WordPress

WordPress bruker informasjonskapsler for å bekrefte hvem du er. Informasjonskapsler satt av WordPress er:

  • wordpress_[hash]
  • wordpress_logged_in_[hash]

WooCommerce

For å holde styr på varer i handlekurven. WooCommerce bruker følgende tre cookies:

  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart
  • wp_woocommerce_session_

Hotjar

Vi samler inn brukerdata om hvordan nettstedet vårt brukes slik at vi kan gjøre det enda bedre. En av de mest vanlige er:

  • _hjIncludedInSample

YouTube

For å hente og bruke videoen våre som er opplastet på YouTube.

  • APISID
  • CONSENT
  • HSID
  • LOGIN_INFO
  • PREF
  • SAPISID
  • SID
  • SSID
  • VISITOR_INFO1_LIVE
  • remote_sid

DataTables

Brukt til å bevare informasjonen på tabellene våre.

  • PHPSESSID
  • __cfduid
  • __utma
  • __utmb
  • __utmc
  • __utmt
  • __utmv
  • __utmz

Stripe

Stripe brukes til kjøp på nettet.

  • m

Facebook

Disse informasjonskapslene er satt av Facebook. Vi bruker denne tjenesten for å vise at du har “likt” vår nettside på Facebooks sosiale nettverk.

  • c_user
  • datr
  • dpr
  • fr
  • pl
  • sb
  • wd
  • xs

DoubleClick

Brukes til å optimalisere det beste innholdet for deg.

  • IDE

Hvordan kan du kontrollere bruk av informasjonskapsler?

Du kan innstille nettleseren din til å oppdage og fjerne informasjonskapsler. Ved å benytte hjelpefunksjonen i nettleseren din kan du konfigurere nettleseren din til å forhindre bruk av informasjonskapsler, og slette eksisterende informasjonskapsler. Du kan også lære hvordan du blokkerer nye informasjonskapsler på nettleseren din, og hvordan du kan få varsel om nye informasjonskapsler. Hvis du ikke velger å godta Informasjonskapsler, risikerer du at du ikke får tilgang til alle funksjonene på Nettsiden.

4. Hvor hentes personopplysningene dine fra?

Personopplysninger samles inn gjennom din bruk av Nettsidene, fra ordreskjemaet du fyller ut når du kjøper produkter på Nettsidene, eller ved at du oppgir informasjon til Smartfish i forbindelse med kjøp av produkter på andre relevante plattformer.

5. Hva brukes personopplysningene dine til?

Smartfish bruker personopplysningene du oppgir eller som samles inn av Smartfish gjennom din bruk av Nettsidene, til følgende formål:

  1. for å oppfylle en avtale med deg, dvs. å la deg kjøpe produkter;
  2. for å gjøre det mulig for deg å inngå avtale om levering av produkter direkte fra Nettsiden;
  3. for å forbedre produktene og tjenestene Smartfish tilbyr, innholdet på Nettsidene og andre relevante plattformer, for eksempel vel å innhente og behandle personopplysninger for interne statistikkformål, samt administrasjon og markedsføring av Smartfish. Dette innebærer å identifisere generelle bruksmønstre for at Smartfish skal kunne forbedre sine tjenester og Nettsiden;
  4. for å besvare dine spørsmål og henvendelser;
  5. for å varsle deg om nye og andre produkter og tjenester fra Smartfish;
  6. for å varsle deg om endringer i denne personvernerklæringen;
  7. for undersøkelser av og forebygging og beskyttelse mot overtredelser av personvernerklæringen, kriminalitet, svindel og potensielle trusler mot våre eller andres juridiske rettigheter;
  8. for å overholde gjeldende lover og regelverk;
  9. til alle andre formål, som enten er beskrevet i denne personvernerklæringen, er tillatt eller pålagt oss ved lov, regler, forskrifter eller andre rettslige prosesser, eller der vi underretter deg spesielt.

6. Samtykke og annet rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger

Smartfish’ behandling av dine personopplysninger forutsetter samtykke fra deg, eller annet rettslig grunnlag. Samtykke kan være gitt på forespørsel av Smartfish, eller ved at du frivillig oppgir informasjon når du kjøper produkter, på Nettsidene eller andre på relevante plattformer for Smartfish.

Du kan når som helst trekke ditt samtykke tilbake ved å sende en e-post til Smartfish, eller ved å slette din kundeprofil på Nettsidene (se punkt 10). Vær oppmerksom på at bestemte tjenester Smartfish tilbyr på Nettsidene, slik som kjøp av produkter, avhenger av at Smartfish behandler bestemte typer av informasjon om brukeren, og at tilbaketrekking av samtykke kan medføre at brukeren ikke kan kjøpe produkter.

Annet rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger kan være slik behandling som er nødvendig for at Smartfish skal kunne overholde gjeldende lover og regelverk, slik som bokføringslovens krav til oppbevaring av særlige former for dokumentasjon.

Dine personopplysninger vil bli lagret så lenge det er nødvendig for å oppfylle formålene med behandlingen, og blir automatisk slettet 3 år etter siste kjøp av Smartfish-produkter.

7. Utlevering av personopplysninger til tredjepart

Smartfish kan utlevere dine personopplysninger til leverandører og underleverandører som utfører tjenester for Smartfish, for at Smartfish skal kunne levere produkter eller tjenester til deg (Smartfish kan for eksempel bruke leverandører for hosting av Nettsidene, eller for å tilrettelegge for kontakt med kunder per e-post eller SMS, for betalingsformidling etc.). Leverandører og underleverandører kan kun bruke personopplysningene til de formål de er innhentet for, og for å utføre sine oppgaver. Forholdet til slike leverandører og underleverandører vil reguleres gjennom en databehandleravtale med Smartfish.

Smartfish vil ikke dele, selge, formidle eller på annen måte utlevere personopplysninger om deg på annen måte enn det som fremgår av denne personvernerklæringen, med mindre Smartfish er pålagt å gjøre dette etter lov eller bindende rettsavgjørelse.

8. Sikkerhet for dine personopplysninger

Smartfish tar ditt personvern på alvor, og har iverksatt tilstrekkelige sikkerhetstiltak for å beskytte dine personopplysninger, herunder fysiske, tekniske og organisatoriske, for å hindre at tap, endringer, tyveri og uautorisert tilgang til personopplysninger Smartfish er ansvarlig for.

9. Linker til andre nettsteder

Nettsidene kan inneholde linker til andre nettsteder. Disse nettstedene har egne personvernerklæringer som gir anvisning på hvordan nettstedene driftes og hvordan personopplysninger innhentes og behandles. Dersom du oppgir personopplysningene dine til slike nettsteder, vil dette reguleres av nettstedets personvernerklæring. Smartfish er ikke ansvarlig for slike tredjepartsnettsteder, hvordan de driftes, og hvordan de behandler dine personopplysninger. Smartfish anbefaler at du setter deg inn i tredjepartsnettstedenes egne personvernerklæringer og brukervilkår når du besøker og tar i bruk disse nettstedene.

10. Dine rettigheter

Du har rett til innsyn i personopplysningene Smartfish behandler om deg. Dersom du har registrert en kundeprofil på Nettsidene, kan du enkelt logge inn på kundeprofilen din på Nettsidene og endre uriktige personopplysninger som er lagret der, eller slette kundeprofilen din.

Du har rett til å kreve at dine personopplysninger slettes. Ved slike forespørsler vil alle dine personopplysninger slettes, med mindre fortsatt oppbevaring av personopplysningene er påkrevd ved lov, eller tillatt som følge av Uteleirs berettigede interesser. Smartfish kan fortsette å oppbevare anonymisert informasjon, dvs. opplysninger som ikke kan knyttes til deg.

Ta kontakt med Smartfish ved å benytte kontaktinformasjonen angitt i punkt 1 dersom du ønsker å utøve dine rett til å:

  1. motta informasjon om hvilke personopplysninger behandlingsansvarlig behandler om deg;
  2. endre, korrigere eller oppdatere personopplysningene dine;
  3. kreve at personopplysninger slettes;
  4. ikke lenger motta e-post fra Smartfish, som nyhetsbrev og lignende;
  5. trekke tilbake ditt samtykke til innhenting, behandling, bruk eller utlevering av dine personopplysninger til tredjepart;
  6. motta informasjon om din rett til dataportabilitet, dvs. din rett til å motta, gjenbruke eller overføre personopplysninger du har oppgitt til Smartfish.

Dersom du mener at Smartfish’ behandling av personopplysninger er i strid med personvernlovgivningen, har du rett til å klage til Datatilsynet.

11. Endringer i personvernerklæringen

Smartfish kan fra tid til annen gjøre endringer i denne personvernerklæringen. Oppdatert versjon av Smartfish’ personvernerklæring vil enhver tid være tilgjengelig på Nettsidene, og vil gå foran tidligere versjoner av personvernerklæringen ved motstrid. Smartfish vil varsle deg dersom det gjøres endringer i personvernerklæringen som krever ditt samtykke.

Ved å bruke Smartfish’ produkter og tjenester godtar du elektronisk underretning og publisering av denne personvernerklæringen på Nettsidene, og du samtykker i at elektronisk underretning eller publisering av revidert versjon på Nettsidene er gyldig som underretning til deg om foretatte endringer.